Sočne pileće šnicle
Photo: Shutterstock

Sočne pileće šnicle

Šnicle od pilećeg mesa u sosu, odličan predlog za ručak.

Sastojci:

– 500 g pilećih šnicli

– 2 glavice crnog luka

– 2 čena belog luka

– 2 kašike brašna

– 250 ml vruće vode

– 1/2 povrtne kocke za supu

– 200 ml pavlake za kuvanje

– so, biber

– mlevena paprika

– suvi biljni začin

– 50 g rendanog kačkavalja

– svež peršun

Priprema:

Pileće šnicle dobro začiniti paprikom, suvim biljnim začinom i uljem.

Pržiti ih u dobro zagrejanom tiganju par minuta sa obe strane. Izvaditi šnicle iz tiganja i prebaciti u posudu u koju ćete peći jelo.

U isti tiganj dodati po potrebi malo ulja, pa obe vrste luka i kratko propržiti, dodati brašno i dobro izmešati.

Zatim dodati pavlaku i vrelu vodu u koju ste dodali kocku za supu i sitno seckan peršun, sve dobro izmešati.

Kuvati par minuta, pa dobijeni sos preliti preko šnicli. Narendati kaškavalj preko i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Izvor: N1

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.