Špagete u sosu od tikvica

Špagete u sosu od tikvica

Sastojci

2 male tikvice 

glavica luka 

2 čena belog luka 

veza peršuna

2 kašike maslinovog ulja 

300 ml supe (instant)

100 ml slatke pavlake 

so, biber 

400 g špageta 

2 kašike gustina

Priprema

1. Tikvice oprati, očistiti i po potrebi oljuštiti (ako su u pitanju uvozne italijanske zelene tikvice cukini, nije ih potrebno ljuštiti). Prvo svaku tikvicu preseći na pola, a zatim iseckati na tanke listiće. 

2. Oljuštiti i iseckati crni i beli luk. Peršun oprati, posušiti i iseckati. 

3. Zagrejati u tiganju maslinovo ulje. Propržiti crni luk. Kada postane staklast, crnom luku dodati beli luk i tikvice.

4. Pržiti uz mešanje i zatim doliti supu i slatku pavlaku. Krčkati na blagoj temperaturi oko 10 minuta. 

5. Skuvati špagete. Razmutiti gustin sa malo mlake vode (ili mleka, po želji) i umešati u sos. Prokuvati i skinuti sa ringle. 

6. Iseckati peršun. Procediti špagete i izmešati ih sa sosom.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: