Špageti na kineski način

Špageti na kineski način

Potrebno:

200 g špageta, 200 g šampinjona, 2 čena belog luka, 100 g šargarepe, 200 g tikvica, 200 g praziluka, 100 g spanaća, 100 ml ulja, 100 ml soja sosa, 1 kašičica đumbira, 1 kašičica mešavine suvog začina.

Priprema:

Povrće očistite i operite. Praziluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Beli luk sitno iseckajte, šargarepu narežite na rezance i blanširajte. Špagete skuvajte, ocedite i ostavite na toplom mestu. Na zagrejanom ulju u dubljoj posudi kratko propržite beli luk i šargarepu, pa ih istresite na špagete. U istu posudu dodajte malo ulja, upržite praziluk i tikvice, pa i njih istresite na špagete. Postupak ponovite sa spanaćem i šampinjonima. Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i začin, promešajte pa vratite u posudu. Pripremljeno povrće i špagete lagano izmešajte i kratko zagrejte, pa poslužite toplo.

Izvor: Blic magazin

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.