SPECIJALITET NEMAČKE KUHINJE (PLJESKAVICE OD KROMPIRA) – JAKO JEDNOSTAVNO ZA NAPRAVITI A PREUKUSNO
Ovo jelo može da se služi kao prilog, dodadatk glavnom jelu, ali i kao brzo posluženje kada vam naiđu nenajavljeni gosti. Brzo se pravi, a sastojske sasvim sigurno imate u kući.
SASTOJCI:
4 kom većih krompira
1/2 dl vrućeg mleka
4 kašike brašna
2 kom jaja
3 čena češnjaka
so, biber
vegeta
PRIPREMA:
Sveži krompir narendati. Preliti ga sa vrućim mlekom.
Dodati brašno i sve ostale navedene sastojke. Dobro izmešati. Vaditi kašikom na vruće ulje i stanjiti u ”šniclu”.
Ostaviti da se peče dok ne porumeni s obe strane.
Izvadi na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću.
I to je to! Jednostavno, a super ukusno.