Svinjetina sa grilovanim povćem

Svinjetina sa grilovanim povćem

Sastojci za 4 Osoba/e

3 kom. lovorovog lista
2 g soli
2000 g svinjskog filea

Započni pripremu

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Meso posolite sitnom soli sa svih strana, osim one gde je kožica. Položite u tepsiju za pečenje tako da kožica bude na dnu. Ulijte malo vode, toliko da meso bude 1 cm u vodi. Dodajte listove lovora i povrće po želji. Smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite pola sata. Potom okrenite meso da koža bude na vrhu, posolite krupnom solju i ponovo dodajte malo vode, toliko da meso bude 1 cm u vodi. Sada smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 90 minuta. Povremeno proverite da li je voda isparila, pa dodajte vode po potrebi. Nakon toga meso izvadite iz rerne i ostavite 15 minuta da se ohladi, a onda secite meso i služite.

Prijatno!

izvor:maxi.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.