Svinjetina sa kačkavaljem u pivu
Sastojci:
- svinjska krtina 600 gr
- šargarepa 4 komada
- crni luk 3 glavice
- tanko sečeni kačkavalj 200 gr
- pivo250 ml
- paradajz sos200 ml
- suva menta 1 kašika
- senf2 kašike
- origano 1/2 kašike
- mešavina začina 1 kašika
- so,mleveni crni biberpo ukusu
- uljeza prženje
Uputstvo za pripremu:
Crni luk isecite na režnjeve. Meso isecite na tanke šnicle a šargarepu na tanke krugove. Na zagrejanom ulju prodinstajte crni luk, promešajte pa kada omekša dodajte šargarepu i meso.
Kada meso pobeli dodajte mentu, origano i mešavinu začina. Posolite, pobiberite i promešajte. Dodajte senf i pivo.
dodajte paradajz sos, promešajte, poklopite i dinstajte dok meso ne omekša.
Sadržaj zatim preručite u đuveč pleh i na njega poređajte parčad kačkavalja.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Služite dok je toplo.
Izvor: Super recepti