Svinjetina sa kačkavaljem u pivu

Svinjetina sa kačkavaljem u pivu

Sastojci:

- svinjska krtina 600 gr

- šargarepa 4 komada

- crni luk 3 glavice

- tanko sečeni kačkavalj 200 gr

- pivo250 ml

- paradajz sos200 ml

- suva menta 1 kašika

- senf2 kašike

- origano 1/2 kašike

- mešavina začina 1 kašika

- so,mleveni crni biberpo ukusu

- uljeza prženje

Uputstvo za pripremu:

Crni luk isecite na režnjeve. Meso isecite na tanke šnicle a šargarepu na tanke krugove. Na zagrejanom ulju prodinstajte crni luk, promešajte pa kada omekša dodajte šargarepu i meso.

Kada meso pobeli dodajte mentu, origano i mešavinu začina. Posolite, pobiberite i promešajte. Dodajte senf i pivo.

dodajte paradajz sos, promešajte, poklopite i dinstajte dok meso ne omekša.

Sadržaj zatim preručite u đuveč pleh i na njega poređajte parčad kačkavalja.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Služite dok je toplo.

Izvor: Super recepti

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.