
SVINJETINA U PARADAJZ SOSU: pikatno svinjsko meso služite sa krompirom, makaronama ili pirinčem
Sastojci:
600 gr svinjetine
300 gr pelata u konzervi
1-2 sveža ili zamrznuta paradajza
so i biber
origano
tucana paprika po ukusu1 ka
šika vinskog sirćeta
1 kašika šećera
po ukusu masline i kapari
peršun
kačkavalj ili parmezan za posipanje
Priprema:
Odaberite meso od plećke bez kostiju ali ga očistite od viška masnoće.
Isecite na krupnije parčiće pa propržite kratko sa svih strana da se zapeče.
Stavite u ekspres lonac, dodajte izdrobljeni pelat i iseckan oljušten paradajz.
Dodajte začine i nalijte vodom da ogrezne pa kuvajte u dobro zatvorenom loncu oko 20 minuta od trenutka od kada počne da pušta paru.
Tada isključite i ostavite da meso lepo omekša u pari.
Izvadite svinjetinu iz lonca pa razdvojite na sitnije komadiće pomoću dve viljuške.
Vratite u lonac i dodajte još začina po želji.
Servirajte sa odabranim prilogom i pospite rendanim kačkavaljem ili parmezanom.
Ukrasite listom peršuna.
Izvor: Lepa & Srećna
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.