SVINJETINA U PARADAJZ SOSU: pikatno svinjsko meso služite sa krompirom, makaronama ili pirinčem
Sastojci:
600 gr svinjetine
300 gr pelata u konzervi
1-2 sveža ili zamrznuta paradajza
so i biber
origano
tucana paprika po ukusu1 ka
šika vinskog sirćeta
1 kašika šećera
po ukusu masline i kapari
peršun
kačkavalj ili parmezan za posipanje
Priprema:
Odaberite meso od plećke bez kostiju ali ga očistite od viška masnoće.
Isecite na krupnije parčiće pa propržite kratko sa svih strana da se zapeče.
Stavite u ekspres lonac, dodajte izdrobljeni pelat i iseckan oljušten paradajz.
Dodajte začine i nalijte vodom da ogrezne pa kuvajte u dobro zatvorenom loncu oko 20 minuta od trenutka od kada počne da pušta paru.
Tada isključite i ostavite da meso lepo omekša u pari.
Izvadite svinjetinu iz lonca pa razdvojite na sitnije komadiće pomoću dve viljuške.
Vratite u lonac i dodajte još začina po želji.
Servirajte sa odabranim prilogom i pospite rendanim kačkavaljem ili parmezanom.
Ukrasite listom peršuna.
Izvor: Lepa & Srećna