
Svinjske šnicle sa smokvama
Sastojci
4 krmenadle bez kostiju (po 180 g)
2 zrele smokve
kašičica ruzmarina
kašičica mlevenog semena senfa
2 kašike maslinovog ulja
Priprema
1. Deblje krmenadle bez kostiju rasecite i rasklopite da dobijete oblik leptira, pokrijte ih prozirnom folijom i malo izlupajte širokom drškom noža.
2. Smokve operite i nasecite na tanke kolutove. Meso posolite i pobiberite, pospite ruzmarinom i premažite senfom. Na polovinu površine šnicle poslažite kolutove smokve, prekrijte drugom polovinom pa učvrstite čačkalicama.
3. Punjene šnicle mažite uljem i pecite na vrućem roštilju ili u gril tiganju sa svake strane po 4-5 minuta.Ukrasite ih svežim smokvama i ruzmarinom.
izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.