Svinjski medaljoni sa sosom od limuna i slatke pavlake

Svinjski medaljoni sa sosom od limuna i slatke pavlake

Sastojci:

- 600 g svinjskog filea

- 50 ml ulja

- 1 limun, so, beli biber

- 10 g brašna

- 100 ml belog vina

- 150 ml slatke pavlake

- 20 g maslaca

- peršun

- 1 kašika vegete

Priprema:

Meso isecite na 12 manjih odrezaka. Malo ih istucite, natrljajte vegetom i solju pa sve poprskajte sokom od pola limuna. Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje u frižideru. Nakon toga pospite odreske brašnom i stavite da se prže na ugrejanom ulju u tiganju, i to s pobrašnjenom stranom prema dole. Kada odresci poprime s obe strane lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite da se dinstaju na tihoj vatri.

Pred kraj umešajte slatku pavlaku, malo preostalog limunovog soka, pobiberite i dodajte još malo vegete. Sve zajedno prokuvajte, a pred kraj u sos umešajte maslac.

Ako želite više sosa, razredite ga s malo vode i po želji zgusnite kašičicom kukuruznog skroba (gustina).

Medaljone složite na ugrejani tanjir, prelijte ih sosom, a po odrescima rasporedite kockice limuna koje ste prethodno uvaljali u naseckani peršun.

Na isti način možete medaljone pripremiti od teletine.

Izvor: novine.ca

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.