Svinjski medaljoni u umaku od piva

Svinjski medaljoni u umaku od piva: Sjajan recept za ručak!

Donosimo vam recept za savršeno sočno meso, za prste polizati...

Sastojci 

svinjski file 500 g
crni luk 1 glavica
šargarepa 2
celer (koren) 100 g
pivo 100 ml
so po ukusu
začin C po ukusu

Priprema

Svinjski file iseći na medaljone, posoliti i začiniti.

Propržite ih na malo masti ili ulja sa obe strane da fino zarumene.

Pržene medaljone izvadite i na istu masnoću dodati naseckani luk, na prutiće narezanu šargarepu i celer.

Pržiti nekoliko minuta da se povrće malo zarumeni, pa zaliti pivom, dodati začin po ukusu i nastaviti dinstati na laganoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne.

Izvor: recepti.zena.blic.rs

Možda će vas interesovati i ovo: