Teleće šnicle sa limunom
Potrebno:
4 teleće šnicle, 1,5 dl belog vina, 2 limete, 600 g krompira, 1 stabljika ruzmarina, 1 stabljika žalfije, 2 stabljike peršuna, 2 stabljike bosiljka, 4 grozda čeri paradajza, maslinovo ulje
Priprema:
Isecite krompir na kriške, prelijte maslinovim uljem i pržite oko 45 minuta na 170 stepeni. Iseckajte začinsko biljke i promešajte sa prženim krompirom. Pospite malo maslinovog ulja na čeri paradajz i pržite ga sa krompirom oko 10 minuta. Presecite šnicle na pola i izgnječite ih između dve plastične kese. Umočite ih u brašno i pržite na maslinovom ulju. Dodajte so i biber. Poslažite meso na tanjir. U ulje koje je preostalo u tiganju dodajte sok od limete i belo vino, mešajte dok ne postane sos. Isecite limetu na kriške. Poslužite meso sa krompirom i sosom.
Izvor: Super recepti