
Testenina sa graškom
Sastojci
3 kašike maslinovog ulja
3 veća seckana čena belog luka
1 seckana ljuta papričica, bez semenki
2 kore limuna
400 g testenine
200 g svežeg ili smrznutog graška
20 g bosiljka
1 kašika parmezana
Priprema
1. Zagrejte jednu kašiku ulja na tiganju i propržite beli luk i papričicu. Kada dobiju blagu boju, pomešajte sa struganom korom limuna.
2. Skuvajte testeninu, a grašak dodajte u testeninu na poslednjih dva minuta kuvanja. Kad se skuva, ocedite svu vodu, pa u testeninu i grašak sipajte propržen luk, papričicu i koru limuna.
3. Na kraju pospite bosiljkom i dodajte preostalu količinu maslinovog ulja i dobro izmešajte. Odozgo pospite rendanim parmezanom.
Izvor: Strva ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.