
Testenina sa svežim kravljim sirom
Potrebno:
40 dkg širokih rezanaca
40 dkg svežeg kravljeg sira
30 dkg luka
10 dcl ulja
10 dkg brašna
So i biber po ukusu
Priprema:
Otprilike tri litre vode zakuvati do vrenja, posoliti i malo pouljiti, kada voda proključa staviti testo da se kuva. Testo mora ostati malo pod zub, odnosno ne sme se raskuvati (osim ako vi baš ne volite raskuvano testo). Nakon kuvanja testo ne isprati nego odmah umešati u luk i sir. Luk oguliti pa deo narezati na sitne kockice, a deo na kolute. Kolute uvaljati u brašno i prepržiti na ulju kao čips. Luk narezan na sitne kockice prepržiti na masnoći, dodati sveži sir i na kraju umešati kuvanu testeninu. Sve zajedno promešati, da se sjedini. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Ukrasiti hrskavim kolutima luka.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.