TIKVICE PEČENE U RERNI SA KOBASICOM: brzi ratatuj bez prženja i pohovanja
Idealan za dane kad nemate mnogo vremena za kuvanje, ovaj ratatuj ima pravi mediteranski ukus, piše Lepa&Srećna.
Sastojci:
3 tikvice
1 glavica crvenog luka
1 crvena paprika
400 gr paradajza iz konzerve
4 para kobasica
2 čena belog luka
3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Očistite povrće i isecite na krupnije komade.
Poređajte u pleh, začinite i poprskajte maslinovim uljem pa stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni.
Za to vreme, isecite i kobasice pa pecite na gril tiganju ili roštilju pet-šest minuta da se zapeku sa svih strana.
Iseckajte beli luk i paradajz, sipajte preko povrća i ubacite kobasice pa vratite u rernu na još 20 minuta.
Izvor: Lepa&Srećna