
Tikvice punjene ovčjim sirom
Sastojci:
8 malih tikvica, opranih i izdubljene sredine za punjenje
150g starijeg belog ovčjeg sira, krupno izrendano ili izmrvljeno
1 mesnata slatka crvena paprika
1 kašičica senfa od zrna slačice
3-4 kašike sitno seckanog peršuna
2 jajeta, dobro umućena
biber
2 čena belog luka
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni a manju tepsiju obložiti papirom za pečenje. Tikvice oprati i ukloniti im sredinu. Pomešati sastojke za punjenje: sir, sitno seckanu crvenu papriku, sitno seckan beli luk, peršun, biber i umućena jaja. Tako pripremljenom smesom bogato puniti tikvice. Poklopiti isečenim delom tikvice pa peći 40 minuta u zagrejanoj rerni. Ispečene tikvice po želji preliti mešavinom maslinovog ulja, belog luka i peršuna.
izvor:milinkuvar.com
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.