Tortilja sa piletinom i povrćem
Sastojci
5ml čili sosa
15g aleve parike
200 g kukuruza šećeraca
so
400g pilećeg filea
2 kom paprike
8 kom tortilja
Priprema
Piletinu narežite na trakice ili kockice. Začinite je začinom po želji.
Zagrejte tiganj sa malo ulja i pržite piletinu na srednjoj temperaturi dok ne bude pečena.
Kada je piletina skoro gotova, izrežite crvenu i zelenu papriku na trakice i dodajte piletini. Nakon tri-pet minuta ubacite kukuruz. Dodajte malo čili sosa, mlevenu papriku i so.
Na laganoj vatri ostavite da se krčka još oko dva minuta.
Na vrelom tiganju ispecite tortilje sa obe strane da se zarumene i zagreju.
Postavite tortilje na tanjir i na sredini stavite sadržaj iz tiganja.
Urolajte tortilje i probodite čačkalice kroz sredinu da se ne bi odvile.
Izvor: maxi.rs