Paprike punjene pasuljem

Ukusan obrok: Paprike punjene pasuljem

Odlična ideja za brz, zdrav i jednostavan ručak.

Sastojci:

200 g pasulja (najbolje crveni pasulj)
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
suncokretovo ulje
mlevena slatka paprika
sveža paprika

Priprema:

Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje da pasulj odstoji preko noći). Zatim promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju.

Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.

Poređajte ih u dublju šerpu, nalijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju. Kada su gotove, zapecite ih u rerni.

Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.

Izvor: stvarukusa.rs

Možda će vas interesovati i ovo: