Ukusan obrok: Paprike punjene pasuljem
Odlična ideja za brz, zdrav i jednostavan ručak.
Sastojci:
200 g pasulja (najbolje crveni pasulj)
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
suncokretovo ulje
mlevena slatka paprika
sveža paprika
Priprema:
Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje da pasulj odstoji preko noći). Zatim promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju.
Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.
Poređajte ih u dublju šerpu, nalijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju. Kada su gotove, zapecite ih u rerni.
Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.
Izvor: stvarukusa.rs