Ukusna piletina sa prelivom od feta sira
Ukoliko vam je dosadio klasičan ukus piletine vreme je da ga obogatite ukusima sa Mediterana.
Sastojci
4 pilećih prsa očišćenih od kožice i kostiju
maslinovo ulje
so
biber
1 kašika putera
4 kašičice višenamenskog brašna
1 konzerva kondenzovanog mleka (350ml)
2-3 kašike svežeg vlašca
1 šolja feta sira
Priprema
1. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Nauljite malo pileća prsa maslinovim uljem. Posolite i pobiberite. Spustite piletinu u tiganj kad bude vruć. Pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude dobro ispečeno. Sklonite sa vatre i održavajte meso toplim. 3. Rastopite puter u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte brašno i mešajte neprestano 1 minut. Postepeno dodajte mleko mešajući stalno. 3. Umešajte vlašac i smanjite vatru. Krčkajte 5-7 minuta dok se ne zgusne, mešajte povremeno. 4. Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi. 5. Kašikom prelijte sos preko piletine. Možete napraviti i dodatnu količinu sosa ako volite sa više sosa.
Napomena
Kondenzovano mleko možete naći u supermarketima ili ga napraviti sami. Neki od recepata kako da napravite sami kondenzovano mleko.
Izvor: Hrana za dušu