
Vrat ili šnicle u umaku od piva i luka
Jedan klasik u pripremi šnicli ili svinjaskog vrata koji ja do sad nisam pravila, pa baš iz tog razloga sam ovaj put pripremala. Da proverim da li će pivo zaista da ispari, šta se dešava u samom tom procesu. Ukupna količina tečnosti koja vam je potrebna je 500 ml. E sad, odlučite da li će sve biti pivo ili će ići pola vode pola piva. To dozirate sami. Ukoliko stavite svo pivo dok se bude peklo u rerni cela kuhinja će vam mirisati po pivu, i neće svo ispariti, pa će i sam umak po malo mirisati i imaće taj neki propratni ukus, mada mislim da je tako na mene delovalo jer sam se već dosta namirisala dok se peklo pa nisam mogla da ga izbacim nikako iz nosa. Ako stavite pola mere, e onda će pivo ispariti, ostaće umak koji nije toliko jak i meni lično je prijatniji od umaka sa čistim pivom. Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman, samo ta količina piva je ostavljena vama da izaberete.
Sastojci:
1 kg šnicli ili vrata bez kosti
so i biber
1 velika glavica crnog luka
1 puna kašika brašna
250 – 500 ml piva
0 – 250 ml vode
peršunov list, malo belog luka u granulama
Priprema:
Šnicle ili vrat izlupati pa posoliti i pobiberiti.
Zagrejati malo ulja u tiganju da bude vrelo pa propržiti svaku šniclu dok blago ne porumeni sa obe strane.
Poslagati u vatrostalnu činiju.
Iseckati sitno crni luk pa ga dodati u tiganj gde se meso pržilo. Pržiti par minuta, na srednjoj vatri pa naliti čašu vode i nastaviti dinstanje.
Kada voda ispari još malo propržiti luk, da bude žute boje.
Dodati zatim brašno, izmežati pa naliti pivo i vodu ili samo pivo.
Izmešati pa preliti preko mesa.
Staviti u rernu na 200 stepeni.
Posle sat vremena samo malo višljuskom ispomerati meso, prodrmati i ostaviti još malo da se odgore ispeče.
Poslužiti toplo.
Izvor: domacirecepti.net
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.