Za sve ljubitelje začinjene hrane: Pikantne ćufte sa kačkavaljem
Pripremite ćufte na meksički način i oduševite vašu porodicu. Priprema i kuvanje ovog obroka oduzeće vam samo pola sata, a ukus je nezaboravan.
Sastojci:
750 g mlevenog mesa
2 šolje rendane gaude ili trapista
1/2 šolje prezli
2 kašike isecaknog svežeg peršuna
2 sitno seckana čena belog luka
1 sitno seckana ljuta paprika
1 veliko jaje
1 kašika mlevenog kumina
so
biber
1 kašika maslinovog ulja
1/2 seckanog velikog crnog luka
2 konzerve pelata
Priprema:
U srednjoj posudi pomešajte mleveno meso, jednu šolju kačkavalja, prezle, peršun, beli luk, ljutu papriku, jaje i kumin, pa posolite i pobiberite. Mešajte dok se ne sjedini, a zatim oblikujte u ćufte.
U velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje. Dodajte ćufte i propržite nekih 2 minuta, a zatim prebacite u tanjir. U tiganj dodajte luk i pržite nekih 5 minuta dok ne omekša. Zatim sipajte i pelat i ostavite da proključa.
Smanjite temperaturu i vratite ćufte u tiganj. Poklopite i krčkajte dok se ćufte ne skuvaju oko 10 minuta. Preko sipajte preostalju šolju kačkavalja i opet poklopite da se sir rastopi.
Izvor: stvarukusa.rs