ZAPEČENI SPANAĆ DŽEJMIJA OLIVERA
PRINTSCREEN/YT/ JAMIE OLIVER

ZAPEČENI SPANAĆ DŽEJMIJA OLIVERA: Otkrio kako da kremasti prilog dobije hrskavu koricu, kao i koji začini su najbolji

Džejmi Oliver je poznati engleski kuvar koji na svom YouTube kanalu deli jednostavne recepte koji uspevaju i početnicima, ali isto tako i otkriva neke kulinarske trikove. Ovo je recept za spanać, jednostavan prilog koji mnogi obožavaju. Srbi ga spremaju tako što ga skuvaju i proprže sa brašnom,a Džejmi je otkrio kako da ga napravite još ukusnijim. On ga zapeče sa ovsenim pahuljicama, brašnom, sirom i puterom i tako na kremastom spanaću napravi predivnu, krckavu i zlatnu koricu.A ako dodate muskatni oraščić, origano i beli luk dok spremate bilo koje zeleno povrće, biće još lepše nego inače.

Sastojci:

500 g smrznutih briketa spanaća
1 crni luk
2 čena belog luka
malo muskatnog oraščića
1 kašičica origana
3 kašike krem sira
Još:
50 g ovsenih pahuljica
50 g brašna
50 g tvrdog sira po izboru
50 g putera

Priprema:

U zagrejanom tiganju na malo maslinovog ulja propržite tanko sečeni beli luk sa origanom i muskatnim oraščićem.

Onda dodajte seckani crni luk, pa promešajte. Kada omekša posolite i pobiberite, pa dodajte spanać. U blender dodajte ovsene pahuljice, brašno, sir i puter. Dobro izblendirajte da se sastojci sjedine.

Zatim izvadite dobijenu smesu, pa u prazan blender dodajte spanać iz tiganja. Dodajte krem sir i dobro izblendirajte.

Sipajte spanać u tepsiju, pa preko pospite smesu sa ovsenim pahuljicama koju ste izblendirali i lagano pritisnite.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.

{vembed Y=FRCOSdfzE-0}

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.