Losos sa krompir salatom

Losos sa krompir salatom

Potrebno:

Polovina lososa, ulje, beli luk, peršun list, 1 limun, 1,5 kg krompira, 6 glavica crnog luka, 2 dl ulja, 100 g maslina, so, biber, ulje i sirće

Priprema:

Losos posolite, pobiberite i namažite maslinovim uljem. Stavite papir za pečenje, namažite ga uljem i položite losos na stranu sa kožom. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kada je pečen premažite ga marinadom od belog luka, maslinovog ulja i limuna. Krompir u kori dobro operite. Birajte da budu slične veličine da se ravnomerno skuvaju. Obaren krompir malo prohladite. U činiju stavite iseckan crni luk na rebarca, malo posolite, pobiberite, dodajte ulje i sirće. Sve dobro izmešajte. Topao krompir oljuštite i isecite na kolutove. Pažljivo promešajte. Na činiju za služenje rasporedite krompir salatu, složite isečen losos, pospite seckanim peršunovim listom i maslinama ili drugim povrćem po želji.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.