
Punjena riba
SASTOJCI:
- 4 očišćene skuše
- 2 kašičice senfa
- 4 čena belog luka
- ½ limuna
- 2 dl belog vina
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 3 kašike maslinovog ulja
- So
- Biber
PRIPREMA:
Ukoliko je potrebno, očistite ribu, operite, pa poređajte u pleh u kome ćete je peći.Posolite, pobiberite, i premažite maslinovim uljem. za to vreme napravite fil.U činijici umešati senf, peršun, ruzmarin, maslinovo ulje, isitnjen beli luk,začin, biber i sok od 1/2 limuna. Puniti skuše ovom smesom.Možete zatvoriti čačkalicama. Pomešati belo vino i drugu polovinu limuna, pa preliti skuše. Preko staviti foliju.Rernu zagrejati na 200 C. Skuše peći 15-tak minuta, dok ne omeksaju.Skinuti foliju pa peći još 15-20 minuta, dok ne porumene.Povremeno prelitivati sokom u kome se peku.
Izvor: Super recepti
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.