
Punjene lignje
POTREBNO JE:
2 veće lignje, 3-4 čena belog luka, peršun, so, biber, maslinovo ulje, 2 kašike prezli, 2 dl belog vina.
PRIPREMA:
Lignje očistite i operite. Krila i krakove narežite na rezance i stavite da se prže u tiganju na malo maslinovog ulja. Beli luk i peršun naseckajte, kao i krakove i krila lignji kada se isprže. Bitno je da lignje ne pržite dugo, jer će postati žilave, već čim lagano počnu da hvataju boju sklonite ih s vatre. Izmešajte seckane lignje sa začinima, prezlama i uljem u kojem su se pržili krakovi i krila. Tim nadevom napunite lignje, vrh zatvorite čačkalicom, pa ih stavite da se peku na roštilju ili u rerni, zalivajući ih belim vinom. Poslužite uz kuvanu blitvu i krompir ili salatu po želji.
Izvor: Super recepti
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.