Ruska salata sa ribom
POTREBNO JE:
500 g fileta ribe, 500 g zamrznutog mešanog povrća za rusku salatu, 5 kiselih krastavčića, 1/2 l vode, 1 kašika mešavine suvih začina, 3 kašike skrobnog brašna, 1 dl ulja, sok od 1/2 limuna, 2 kašičice senfa.
PRIPREMA:
Ribu skuvajte, očistite od kostiju i usitnite. Povrće skuvajte i prohladite. Krastavčiće sitno iseckajte, pa sjedinite sa ribom i povrćem. Posolite po želji. Stavite vodu sa začinom da proključa, dodajte skrobno brašno, pa vratite na vatru i kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Sklonite sa vatre i mutite uz postepeno dodavanje ulja. Dodajte sok od limuna i senf i sve dobro sjedinite. Prelijte povrće i sve dobro izmešajte. Riblju rusku salatu držite u frižideru do služenja.
Izvor: SUper recepti