HLADNO PREDJELO ZA SVEČANE PRILIKE: Bajadera od pilećeg mesa

HLADNO PREDJELO ZA SVEČANE PRILIKE: Bajadera od pilećeg mesa

Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi!

Sastojci:

2 veća pileća bela mesa

200 g dimljenog suvog vrata

150 g tost sira

3 jajeta

2 dl kisele pavlake

senf

2-3 čena belog luka

biber

Priprema:

Belo meso odvojiti od kosti, iseći na šnicle i izlupati. Suvi vrat iseći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti.

Poređati red belog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti seckani beli luk.

Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim belim mesom.

Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti. Preliti preko mesa.

Peći oko sat vremena na 220 stepeni.

Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda secite na kocke ili pravougaonike.

Izvor: Recepti

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.