Humus, odličan proteinski namaz koji se lako pravi

Humus, odličan proteinski namaz koji se lako pravi

Prirema humusa daleko je jednostavnija nego što na prvi pogled zvuči.

Ovo je odličan proteinski namaz, zahvaljujući leblebiji koja ima i do 25 odsto belančevina u osušenom zrnu.

Sastojci:

100 sirove leblebije
1 kašika tahini paste
sok 1/2 limuna
so i biber
po ukusu dodaci
1/2 kašičice sode bikarbone

Priprema:

Potopiti leblebiju u hladnu vodu da odstoji preko noći.

Ujutru odliti vodu, oprati zrna i staviti leblebiju da se kuva sa malo sode bikarbone.

Kad se skuva, ocediti i malo vode zadržati ako bude potrebno da se namaz razredi.

Dobro samleti u blenderu, dodati so, biber, tahini i limunov sok.

Od dodataka, po ukusu, možete naseckati jedan čen belog luka, ali umesto njega i limuna može da se sipa i pasirani paradajz.

Takođe, uz ukus humusa lepo se slaže i pečeni plavi patlidžan.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas interesovati i ovo: