
Humus, odličan proteinski namaz koji se lako pravi
Prirema humusa daleko je jednostavnija nego što na prvi pogled zvuči.
Ovo je odličan proteinski namaz, zahvaljujući leblebiji koja ima i do 25 odsto belančevina u osušenom zrnu.
Sastojci:
100 sirove leblebije
1 kašika tahini paste
sok 1/2 limuna
so i biber
po ukusu dodaci
1/2 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Potopiti leblebiju u hladnu vodu da odstoji preko noći.
Ujutru odliti vodu, oprati zrna i staviti leblebiju da se kuva sa malo sode bikarbone.
Kad se skuva, ocediti i malo vode zadržati ako bude potrebno da se namaz razredi.
Dobro samleti u blenderu, dodati so, biber, tahini i limunov sok.
Od dodataka, po ukusu, možete naseckati jedan čen belog luka, ali umesto njega i limuna može da se sipa i pasirani paradajz.
Takođe, uz ukus humusa lepo se slaže i pečeni plavi patlidžan.
Izvor: Lepa&Srećna
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.