KAKO SE PRAVI GRČKI JOGURT
foto: Shutterstock

KAKO SE PRAVI GRČKI JOGURT: domaći recept za gust jogurt za pite i prelive

Sastojci:

1 l mleka
250 ml jogurta

Priprema:

Mleko ugrejte skoro do ključanja (oko 90C stepeni), mešajući da se ne uhvati pena.

Rashladite ga, takođe mešajući, do telesne temperature.

Odvojite jednu šolju mleka pa polako dodajte u jogurt da se sjedine.

Sipajte ovu mešavinu u mleko i sve dobro promešajte.

Poklopite sud, prekrijte toplom, vlažnom krpom i držite na toplom 4 do 8 sati ili tokom cele noći.

Procedite masu kroz cedilo i ostavite da surutka dobro otkaplje, najbolje na hladnom mestu (ako možete, smestite činiju ufrižider).

Izvor: Lepa&Srećna

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.