PEČENE TIKVICE NA GRČKI NAČIN

PEČENE TIKVICE NA GRČKI NAČIN: savršeno meze ili prilog uz krompir, meso ili ribu

Sastojci:

5 tikvica
100 ml maslinovog ulja
1 limun
3 čena belog luka
origano
semenke po izboru
peršun ili mirođija

Priprema:

Operite i osušite tikvice pa ih poređajte na pleh, na pek papir.

Pecite na rešetki najbližoj gornjem grejaču ili grilu, oko 40 minuta.

Okrenite ih na pola pečenja, ne brinite što će kožica da izgori.

Izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade.

Ugrejte ulje na najnižoj temperaturi pa dodajte narendanu koricu limuna, seckan beli luk i origano.

Polako pržite na najtišoj vatri, tako da beli luk blago požuti. Kad se prohladi, procedite.

Semenke po izboru kratko tostirajte na suvom tiganju.

Tikvice rasecite na pola pa kašikom izvadite "meso".

Stavite u cediljku i posolite dobro pa ostavite oko pola sata da se ocede.

Servirajte prelivene uljem, sokom od limuna i tostiranim semenkama.

Ukrasite peršunom ili mirođijom.

Izvor: Lepa & Srećna

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.