Pita sa piletinom
Odlična ideja kako da iskoristite ostatke piletine koji su vam ostali od ručka. Može se iskoristiti pečeno ili kuvano meso. A pita će biti hit među ukućanima, verujte :)
Sastojci
100 g crnog luka
1 kom. jaja
200 ml mleka
500 g kora za pitu
400 g pavlake
300 g pilećeg filea
1 kom. praška za pecivo
100 g maslaca
20 ml ulja
Priprema
Pečenu ili skuvanu piletinu isecite na sitne komade. Izdinstajte crni luk, dodajte 200 ml pavlake i 50 g putera.
Kada se puter otopi, sve dobro promešajte kako bi se smesa sjedinila. Dodajte piletinu i začinite po želji.
Razvijte kore za pitu i počnite sa slaganjem fila dok ne potrošite sav materijal. Isecite kao na fotografiji pre pečenja.
Prelijte sa prelivom: 200 ml mleka, 1 umućeno jaje, prašak za pecivo, 3 kašike ulja. Pecite pola sata na 200 stepeni. Pred kraj pečenja otopite 50 g putera i pomešajte sa 200 ml pavlake i prelijte preko pite.
Vratite u rernu i pecite još 10 minuta. Nakon toga pita je gotova i spremna za posluživanje!
Prijatno!