Pita sa piletinom

Pita sa piletinom

Odlična ideja kako da iskoristite ostatke piletine koji su vam ostali od ručka. Može se iskoristiti pečeno ili kuvano meso. A pita će biti hit među ukućanima, verujte :)

Sastojci

100 g crnog luka
1 kom. jaja
200 ml mleka
500 g kora za pitu
400 g pavlake
300 g pilećeg filea
1 kom. praška za pecivo
100 g maslaca
20 ml ulja

Priprema

Pečenu ili skuvanu piletinu isecite na sitne komade. Izdinstajte crni luk, dodajte 200 ml pavlake i 50 g putera.

Kada se puter otopi, sve dobro promešajte kako bi se smesa sjedinila. Dodajte piletinu i začinite po želji.

Razvijte kore za pitu i počnite sa slaganjem fila dok ne potrošite sav materijal. Isecite kao na fotografiji pre pečenja.

Prelijte sa prelivom: 200 ml mleka, 1 umućeno jaje, prašak za pecivo, 3 kašike ulja. Pecite pola sata na 200 stepeni. Pred kraj pečenja otopite 50 g putera i pomešajte sa 200 ml pavlake i prelijte preko pite.

Vratite u rernu i pecite još 10 minuta. Nakon toga pita je gotova i spremna za posluživanje!

Prijatno!

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.