
RIŽOTO SA TUNJEVINOM: Pikantno mediteransko jelo
Sastojci:
1 šolja pirinča
1 glavica luka
1 konzerva tunjevine
2 dcl soka od paradajza
50 gr kačkavalja
ulje, so, biber
origano i peršun
Priprema:
Obariti pirinač u malo vode - dolivati kako se kuva i pred kraj poklopiti da se upije višak vode.
Očistiti i iseckati luk na rebarca pa upržiti na malo ulja.
Sipati skuvan pirinač, dodati tunjevinu iz konzerve pa začiniti i dosuti sok od paradajza.
Ukuvati rižoto na tihoj vatri, doterati ukus po želji, na kraju dodati origano i skinuti s vatre.
Posuti rendanim kačkavaljem i posuti peršunom.
Izvor: Lepa&Srećna
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.