
RUSKE POHOVANE TIKVICE: kolutovi začinjeni belim lukom i peršunom
Sastojci:
tikvice
jaja
brašno
ulje
beli luk
peršun
ulje za prženje
maslinovo ulje za preliv
so
Priprema:
Oljuštite tikvice, isecite na nešto deblje kolutove.
Posolite i ostavite da se malo ocede.
Umočite svaki kolut u jaja pa u brašno i ponovo u jaja, pa pržite kratko na vrućem ulju.
Vadite na kuhinjski papir da se ocede od ulja.
Iseckajte beli luk i peršun, pomešajte sa sirćetom i maslinovim uljem.
Na svaki kolut tikvica stavite malo smese od belog luka i peršuna i poslužite.
Izvor: Lepa&Srećna
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.