Zeleni kiš na podlozi od tikvica

Zeleni kiš na podlozi od tikvica, savršen za svaku priliku

Jelena Marić za svoj blog „Jekin Kapric“ smišlja, peče i mesi i krčka neodoljive đakonije, a ovog puta s nama je podelila svoje adute za uskršnju trpezu.

Sastojci

ZA PODLOGU:
integralno speltino brašno 140 g
belo brašno 140 g
prašak za pecivo 2 ravne kašičice
so 1 ravna kašičica
tikvice 150 g
maslac 150 g

ZA NADEV:
jaja 3
sremski sir 200 g
pavlaka za kuvanje 250 ml
svež spanać 100 g
so 1 kašičica
biber pola kašičice
čeri paradajz za dekoraciju

Priprema

U činiji za mešenje narendajte tikvicu i ne cedite tečnost koju će pustiti. Dodajte obe vrste brašna, prašak za pecivo, so i maslac iseckan na kockice i brzo umesite testo.

Papir za pečenje pospite brašnom i pomoću oklagije razvucite testo u krug prečnika 30 cm.

Razvučeno testo zajedno sa papirom stavite u okrugli kalup za pečenje (26 ili 28 cm), podignite krajeve testa uz rub kalupa, pa višak testa odsecite i ostavite u frižideru. Umućenim jajima dodajte sir, so i biber, dobro usitnite sir, pa dodajte pavlaku i sitno seckani spanać.

Na ohlađenu koru izlijte nadev, ukrasite polovinama čerija i pecite 35 minuta na 180 stepeni. Pre serviranja ostavite da se kiš prohladi.

Izvor: blic.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.