Salata Meksiko

Salata Meksiko

Potrebno:

1 kg krompira, kašičica maslinovog ulja, so, paprika, mlevena crvena paprika slatka

Za salsu: avokado, paradajz, 1/2 crvenog luka, mala ljuta papričica, 2 kašičice naseckanog peršuna.

Preliv: 3 kašičice soka od limuna, 3 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 C. Očistite i iseckajte krompir. Kuvajte ga u slanoj vodi 10 minuta i iscedite. Stavite ga u pleh na koji ste pre toga stavili papir za pečenje, prelijte ga maslinovim uljem, posolite, stavite biber i pospite mlevenom paprikom. Staviti da se peče 35 minuta i ostavite da se ohlasi. Za pravljenje salse na sitno iseckajte avokado, paradajz ,luk, ljutu papričicu i pešun, sve dobro promešajte. Na tanjir stavite ohlađeni pečeni krompir, prelijte ga salsom i prelivom od soka od limete i maslinovog ulja .

Možda će vas interesovati i ovo: