Salata od pirinča i kobasice

Salata od pirinča i kobasice

Sastojci

150 g pirinča

so

2 velike paprike

mala jabuka

200 g kobasice

veza luka vlašca ili mladog luka

200 g jogurta

kašičica ljutenice 

biber

Priprema

1.Skuvati pirinač. Očistiti paprike. Oljuštiti jabuke i očistiti semenke. Iseckati jabuke, papriku i kobasice na komade. Procediti pirinač, pustiti ga da se ohladi i pomešati sa pripremljenim sastojcima.

2. Za preliv sitno iseckati luk vlašac ili mladi luk, pa pomešati sa jogurtom, ljutenicom, malo soli i bibera. Preliti salatu i dobro izmešati sve sastojke. Držati salatu u frižideru oko 30 minuta da svi sastojci upiju ukus preliva. Servirati po želji ukrašeno začinskim biljem, kolutovima mladog luka ili ljutom papričicom.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: