
Salata od pirinča i kobasice
Sastojci
150 g pirinča
so
2 velike paprike
mala jabuka
200 g kobasice
veza luka vlašca ili mladog luka
200 g jogurta
kašičica ljutenice
biber
Priprema
1.Skuvati pirinač. Očistiti paprike. Oljuštiti jabuke i očistiti semenke. Iseckati jabuke, papriku i kobasice na komade. Procediti pirinač, pustiti ga da se ohladi i pomešati sa pripremljenim sastojcima.
2. Za preliv sitno iseckati luk vlašac ili mladi luk, pa pomešati sa jogurtom, ljutenicom, malo soli i bibera. Preliti salatu i dobro izmešati sve sastojke. Držati salatu u frižideru oko 30 minuta da svi sastojci upiju ukus preliva. Servirati po želji ukrašeno začinskim biljem, kolutovima mladog luka ili ljutom papričicom.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.