
Salata sa boranijom i šargarepom
Sastojci
400 g mlade boranije
250 g šargarepe
1 crvena paprika babura
glavica crnog luka
2 kašike maslinovog ulja
kašika vinskog sirćeta
kašičica šećera u prahu
so, biber
Priprema
1. Mladu boraniju očistite (odsecite joj krajeve) i poparite je u vreloj slanoj vodi (oko 4 minuta).
2. Šargarepu krupno narendajte, luk i papriku isecite na kolutove.
3. Povrće pažljivo promešajte.
4. Dobro izmešajte maslinovo ulje, sirće, šećer, so i biber, i prelijte preko povrća kao dresing.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.