Salata sa mlevenim mesom

Salata sa mlevenim mesom

POTREBNO JE:

1 manja glavica zelene salate,
400 g paradajza,
1 veza peršuna,
3 parčeta tost hleba ,
250 g ovčjeg sira,
3 kašike maslinovog ulja,
2 čena belog luka,
40 g oraha ,
500 g mlevenog goveđeg mesa ,
4 kašike limunovog soka,
ljuta mlevena paprika, so, biber,
150 ml jogurta,
1 jaje.

PRIPREMA:

alatu očistite, operite i isecite na tanke listiće. Paradajz i peršun operite i isecite. Sir isecite na komade. Dva tost hleba isecite na kockice. Zagrejte kašiku ulja, dodajte komade hleba i pržite ih na tihoj vatri dok ne porumene. Preostali hleb izmrvite. Orahe iseckajte, kao i beli luk. Sjedinite mleveno meso sa orasima, jajem, prezlama, polovinom iseckanog belog luka i dve kašike peršuna. Začinite, pomešajte, pa oblikujte u loptice i pecite na preostalom ulju sa svih strana. Pomešajte preostali luk sa jogurtom, peršunom i limunovim sokom. Dodajte so i papriku i sve dobro promešajte. Složite na tanjir salatu, ćuftice, paradajz, ovčji sir i komade tosta. Servirajte uz sos.

Izvor: Super recepti

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.