
Spremna za 20 minuta: Španska salata
Lagani obrok za letnji period.
Sastojci:
1 šolja smeđeg pirinča
4 tikvice, naseckane
2 glavice crnog luka, nasečene
1 štapić celera, naseckan
2 sveža paradajza nasečena na kocke
1 šolja zelenih punjenih maslinki
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
1 kašićica svežeg bosiljka
¼ kašičice suvog origana
Priprema:
Skuvajte smeđ pirinač i ostavite ga da se ohladi.
Napravite preliv od tri kašičice ulja, limunovog soka i začinskog bilja. Popržite luk na ostatku ulja i dodajte celer, paradajz i zelene masline kada luk omekša.
Ostavite povrće da ohladi, a onda ga pomešajte sa pirinčem i pospite prelivom.
Dobro promešajte i poslužite.
Izvor: srbijadanas.com
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.