Sos od višanja

Sos od višanja

Potrebno:

0,5 kg višanja, 1 kašika maslaca, 2 kašike brašna, šećer

Priprema:

Oprati pola kilograma višanja, a zatim im izvaditi koštice. U šerpu staviti kašiku maslaca, i kad se maslac zagreje stavite 2 kašike brašna, pa rumeno zapršku ispržite. Zatim na zapršku dodati višnje i propržiti da bi se malo raspale, kako bi boja sosa bila lepa. Naliti višnje supom, dodati malo šećera i kuvati sos dok se ne dobije obična gustina.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.