TZATZIKI

TZATZIKI

Potrebno:

1 srednji krastavac, 1 pakovanje (200g) grčkog kiselog mleka 10% mm (ako ste na dijeti 0%), malo soli (po ukusu), 1 čen belog luka, malo iseckane sveže mirođije

Priprema:

Narendati na krupno rende (za jabuke) dobro opran, neprskan, neljušten krastavac. Posoliti ga, izmešati i ostaviti da stoji sat vremena.

Dobro iscediti krastavac da izgubi što više vode, izmešati ga sa kiselim mlekom, belim lukom protisnutim kroz presu, iseckanom mirođijom i preliti ga kašičicom ekstradevičanskog maslinovog ulja.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.