Dijetalna čorba od kupusa

Dijetalna čorba od kupusa

Sastojci

glavica kupusa (oko 1–1,2 kg) 

glavica karfiola (oko 1/2 kg)

4 šargarepe 

koren celera

3 sveže paprike 

1 praziluk

4 čena belog luka

1 koren đumbira

2 ljute papričice

2 l bujona od povrća 

300 ml paradajz pirea 

2–3 kašike maslinovog ulja

kašičica kima

malo sosa od soje

Priprema

1. Na ulju propržiti beli luk i praziluk iseckan na tanke listiće, dodati kupus, karfiol, šargarepu, paradajz, paprike ljute i slatke, celer, đumbir, sve oprano i iseckano na kockice. Zaliti paradajz pireom, bujonom, dodati kim, dobro promešati istaviti da se kuva.

2. Kada provri, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati još 30 min. Dodati još pola litra vode, začiniti po ukusu soja sosom i ostaviti na toploj ringli još 5 min.

Možda će vas interesovati i ovo: