
Dijetalna čorba od kupusa
Sastojci
glavica kupusa (oko 1–1,2 kg)
glavica karfiola (oko 1/2 kg)
4 šargarepe
koren celera
3 sveže paprike
1 praziluk
4 čena belog luka
1 koren đumbira
2 ljute papričice
2 l bujona od povrća
300 ml paradajz pirea
2–3 kašike maslinovog ulja
kašičica kima
malo sosa od soje
Priprema
1. Na ulju propržiti beli luk i praziluk iseckan na tanke listiće, dodati kupus, karfiol, šargarepu, paradajz, paprike ljute i slatke, celer, đumbir, sve oprano i iseckano na kockice. Zaliti paradajz pireom, bujonom, dodati kim, dobro promešati istaviti da se kuva.
2. Kada provri, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati još 30 min. Dodati još pola litra vode, začiniti po ukusu soja sosom i ostaviti na toploj ringli još 5 min.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.