Knedle od pileće džigerice

Knedle od pileće džigerice

Sastojci

50 g crvenog luka
čen zgnječenog belog luka
kašika peršuna
kašičica slatke mlevene paprike
2 kašike prezli
5 kašika pšeničnog griza
pileća masnoća ili 1/2 dl ulja
jaje
200 g pileće džigerice

Priprema

1.Pileću džigericu dobro operite i prosušite. Na pilećoj masnoći ili ulju ispržite kratko luk i dodajte kroz presu usitnjen beli luk. Džigericu usitnite ili sameljite na mašini za mlevenje mesa. Dodajte ohlađen pržen luk i seckan peršunov list. Sve dobro usitnite da dobijete kremastu masu.

2. U duboku posudu stavite džigericu, jaje, griz, alevu papriku i prezle. Količina griza je okvirna, zavisi od toga koliko je sama smesa žitka, kao i da li želite da knedlice budu žilave, tvrde ili mekane. Gotovu smesu ostavite bar pola sata da se griz dobro natopi. Sa dve velike kašike formirajte knedlice. Uzmite punu kašiku smese za knedlice, pa je premećući iz kašike u kašiku pretvorite u valjušak ili kuglicu. Kašike moraju da budu mokre kako biste sprečili lepljenje. Kuvajte u supi 15 minuta, a ako ste ih zamrznuli i sad ih koristite, kuvajte 5 minuta duže.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.