Krem čorba od pečuraka gotova za 15 minuta
Sastojci (za 2 osobe)
300g šampinjona
1dcl pavlake za kuvanje (ili kisele pavlake)
1 glavica crnog luka
so, biber
vegeta
peršunov list
Priprema:
Glavicu luka iseckajte i izdinstajte.
Šampinjone isecite na krupnije komade i kada luk malo smekša dodajte i njih u šerpu i zajedno još malo prodinstajte.
Dolijte 8dcl vrele vode (zagrejane u letrleru ili iz slavine).
Začinite solju, biberom i mešavinom začina. Ako korsitite sušeni peršunov list, možete ga dodati sada. Ako koristite svež peršun - dodajte ga na samom kraju.
Posle 7-8 minuta, odvadite malo šaminjona u komadima, a prestali deo izblendajte štapnim mikserom.
Vratite na ringlu, dodajte pavlaku i šampinjone koje ste izvadili.
Kuvajte još koji minut.
Da bi vam čorba bila gušća u šolji umešajte 1dcl hladne vode i 1 kašiku brašna, pa dodajte čorbi.
Izvor: kuvar.in.rs