Krem čorba od pečuraka gotova za 15 minut
Foto: kuvar.in.rs

Krem čorba od pečuraka gotova za 15 minuta

Sastojci (za 2 osobe)

300g šampinjona
1dcl pavlake za kuvanje (ili kisele pavlake)
1 glavica crnog luka
so, biber
vegeta
peršunov list

Priprema:

Glavicu luka iseckajte i izdinstajte.

Šampinjone isecite na krupnije komade i kada luk malo smekša dodajte i njih u šerpu i zajedno još malo prodinstajte.

Dolijte 8dcl vrele vode (zagrejane u letrleru ili iz slavine).

Začinite solju, biberom i mešavinom začina. Ako korsitite sušeni peršunov list, možete ga dodati sada. Ako koristite svež peršun - dodajte ga na samom kraju.

Posle 7-8 minuta, odvadite malo šaminjona u komadima, a prestali deo izblendajte štapnim mikserom.

Vratite na ringlu, dodajte pavlaku i šampinjone koje ste izvadili.

Kuvajte još koji minut.

Da bi vam čorba bila gušća u šolji umešajte 1dcl hladne vode i 1 kašiku brašna, pa dodajte čorbi.

Izvor: kuvar.in.rs

Možda će vas interesovati i ovo: