
Kremasta čorba od tikvica
Ova supa je jednostavna za pripremu, a odlična je kad su visoke temperature jer je možete jesti i hladnu.
Sastojci:
400 grama tikvice
2 dl punomasnog kravljeg mleka
1 kašika slanog maslaca
1 kašika belog pšeničnog brašna
1 i po kašika seckanog peršuna
80 grama kisele pavlake
8 dl vode
1 kašika mešavine suvih začina
Priprema:
Očišćene i usitnjene tikvice stavite u posudu i prelijte da 7 dl vode. Kuvajte 10 minuta da lagano ključa. Dodajte mleko i maslac i kuvajte 5 minuta. Skinite s vatre i izmiksajte. Brašno izmešajte s 1 dl vode i dodajte u supu. Začinite mešavinom suvih začina i pavlakom i ostavite da kuva 3-5 minuta. Skinite s vatre i dodajte peršun.
Izvor: stil.kurir.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.