Paprikaš od fazana
Često kuvam samo za nas dvoje, a ovaj put sam pravio paprikaš od fazana sa domaćim rezancima. Ta ptica, u svakom obliku, svojom veličinom taman dođe za dve osobe.
Sastojci (za 2 osobe)
1 fazan
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika paradajz pirea
1 feferona ljuta
lovorov list
so, biber u zrnu
jedna ipo kašika mlevene slatke paprike
pola kašike ljute paprike (po želji)
Priprema:
Crni luk iseckati sitno i dinstati. Dodati i fazana isečenog na komade i dinstati dok se meso malo ne zapeče.
Dodati kašiku paradajz pirea.
Naliti vodom. Možete sipati litru i više vode, pa tokom kuvanja napraviti željenu gustinu.
Da vas ne zavara ta mala ptica svojom veličinom - meso se mora kuvati dosta dugo na laganoj vatri.
Kada voda provri dodati so, lovor, biber u zrnu, slatku i ljutu papriku.
Kuvati dok meso ne omekša.
Dvadesetak minuta pre kraja ubaciti i ljutu feferonu (Ovo je za nas koji ne možemo zamisliti život bez ljutog)
Izvor: kuvar.in.rs