Pileći paprikaš na drugačiji način
Foto: Shutterstock

Pileći paprikaš na drugačiji način

 

Za ovaj paprikaš vam ne treba puno vremena, a možete ga služiti uz omiljenu testeninu ili sa pire krompirom.

Sastojci:

belo meso
suvi biljni začin
biber
malo mlevene crvene paprike
paradajz sok
pečurke
malo slanine
crni i beli luk

Za zapršku:

kisela pavlaka
1 kašika prašna

Priprema:

U šerpi na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte sitno seckani crni i beli luk.

Pileći file koji ste začinili, iseckajte na kockice i dodajte u šerpu.

Kada se meso proprži sipajte malo mlevene crvene paprike, pa promešajte i dodajte paradajz sok.

Šampinjone isecite, pa isto dodajte u šerpu.

Krčkajte tako par minuta, pa dodajte zapršku (kiselu pavlaku i brašno lepo sjedinite).

Začinite još malo ako želite i neka se krčka još desetak minuta.

 

Izvor: stvarukusa.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.