Pileći paprikaš na drugačiji način
Za ovaj paprikaš vam ne treba puno vremena, a možete ga služiti uz omiljenu testeninu ili sa pire krompirom.
Sastojci:
belo meso
suvi biljni začin
biber
malo mlevene crvene paprike
paradajz sok
pečurke
malo slanine
crni i beli luk
Za zapršku:
kisela pavlaka
1 kašika prašna
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte sitno seckani crni i beli luk.
Pileći file koji ste začinili, iseckajte na kockice i dodajte u šerpu.
Kada se meso proprži sipajte malo mlevene crvene paprike, pa promešajte i dodajte paradajz sok.
Šampinjone isecite, pa isto dodajte u šerpu.
Krčkajte tako par minuta, pa dodajte zapršku (kiselu pavlaku i brašno lepo sjedinite).
Začinite još malo ako želite i neka se krčka još desetak minuta.
Izvor: stvarukusa.rs