Pravi recept za domaću goveđu supu

Pravi recept za domaću goveđu supu

Sastojci

600 g govedine za supu 

1,5 l vode

so, biber u zrnu

300 g šargarepe

100 g korena celera

100 g korena peršuna

veća glavica luka

list kupusa

list kelja

grančica celera

100 g rezanaca

kašika seckanog peršuna

Priprema

1. Oprano meso stavite u hladnu vodu i čim zakipi, dodajte so, očišćeno korenasto povrće, nekoliko zrna bibera i luk koji ste prethodno prepekli na ringli.

2. Za bistru supu posebnog ukusa, možete dodati  po list kupusa i kelja, kao i grančicu celera. Poklopite i ostavite da ponovo provri. Nema potrebe da skidate „penu”, jer listovi kupusa i kelja to urade umesto vas. Tad smanjite temperaturu i na laganoj vatri kuvajte supu dva puna sata.

3. Izvadite meso, supu procedite u drugu šerpu, dodajte rezance, ostavite da provri i isključite vatru. Nek supa ostane na ringli i ne dižite poklopac. 

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: