Pravi recept za domaću goveđu supu
Sastojci
600 g govedine za supu
1,5 l vode
so, biber u zrnu
300 g šargarepe
100 g korena celera
100 g korena peršuna
veća glavica luka
list kupusa
list kelja
grančica celera
100 g rezanaca
kašika seckanog peršuna
Priprema
1. Oprano meso stavite u hladnu vodu i čim zakipi, dodajte so, očišćeno korenasto povrće, nekoliko zrna bibera i luk koji ste prethodno prepekli na ringli.
2. Za bistru supu posebnog ukusa, možete dodati po list kupusa i kelja, kao i grančicu celera. Poklopite i ostavite da ponovo provri. Nema potrebe da skidate „penu”, jer listovi kupusa i kelja to urade umesto vas. Tad smanjite temperaturu i na laganoj vatri kuvajte supu dva puna sata.
3. Izvadite meso, supu procedite u drugu šerpu, dodajte rezance, ostavite da provri i isključite vatru. Nek supa ostane na ringli i ne dižite poklopac.
Izvor: Stvar ukusa