
Predlog za ručak: Marengo teletina
Ovako pripremljena teletina je toliko mekana i ukusna da će vam se sigurno dopasti. Možete poslužiti sa pire krompirom i salatom.
Sastojci:
2 glavice crnog luka
750 g teletine bez kostiju
2 kašike brašna
1 dcl supe
1 dcl belog vina
so, biber, lorber, majčina dušica, peršun
2 kašike pirea od paradajza
100 g šampinjona
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje i ubacite sitno seckan crni luk, kada se malo proprži ubacite teletinu iseckanu na kockice.
Dinastajte nekih 20 minuta, pa pospite seckanim peršunom i brašnom. Zatim sipajte supu i belo vino i promešajte.
Posolite, pobiberite, stavite lorber i majčinu dušicu i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri nekih 1,5 vremena.
Zatim dodajte pire od paradajza i uzduž iseckane pečurke, pa kuvajte još pola sata.
Izvor: stvarukusa.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.