Predlog za ručak: Marengo teletina
Ovako pripremljena teletina je toliko mekana i ukusna da će vam se sigurno dopasti. Možete poslužiti sa pire krompirom i salatom.
Sastojci:
2 glavice crnog luka
750 g teletine bez kostiju
2 kašike brašna
1 dcl supe
1 dcl belog vina
so, biber, lorber, majčina dušica, peršun
2 kašike pirea od paradajza
100 g šampinjona
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje i ubacite sitno seckan crni luk, kada se malo proprži ubacite teletinu iseckanu na kockice.
Dinastajte nekih 20 minuta, pa pospite seckanim peršunom i brašnom. Zatim sipajte supu i belo vino i promešajte.
Posolite, pobiberite, stavite lorber i majčinu dušicu i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri nekih 1,5 vremena.
Zatim dodajte pire od paradajza i uzduž iseckane pečurke, pa kuvajte još pola sata.
Izvor: stvarukusa.rs