Sekelji gulaš sa kiselim kupusom

Sekelji gulaš sa kiselim kupusom

Sastojci

1 kg junetine bez kostiju
2 velika luka
2 čena belog luka
2 kašike masti
mleveni kim
1 puna kašika slatke mlevene crvene paprike
so, biber
1 kašika pirea od paradajza
2 krompira srednje veličine
500 g kiselog kupusa
malo šećera
150 g masnijeg kiselog mleka

Priprema

1. Meso operite, dobro osušite i isitnite na krupnije kocke, piše Lepa i srećna. Luk i beli luk oljuštite, pa luk nasecite na kolutiće, a beli luk sitno iseckajte. U šerpi, na masti, naglo propržite deo po deo junetine.

2. Potom vratite meso u šerpu, dodajte luk, beli luk, kim, papriku, so, biber i pire od paradajza. Sve dobro izmešajte, pa podlijte vodom (ili goveđom supom, biće ukusnije), tako da meso bude sasvim potopljeno. Kuvajte četrdesetak minuta u poklopljenoj šerpi.

3. Mesu potom dodajte oljušteni, narendani krompir, kiseli kupus, so, biber i malo šećera, pa sve to dinstajte još 40 minuta. Kiselo mleko promešajte viljuškom, tako da bude kremasto, pa ga stavite na gotov sekelji gulaš. Poslužite ga uz kuvani slani krompir ili njoke.

Izvor: Stva rukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.