Šnicle jelena u lovačkom sosu
Foto: kuvar.in.rs

Šnicle jelena u lovačkom sosu

Potrebno:

2 šnicle jelenskog teleta (ako ne možete pronaći divljač, možete probati sa goveđim šniclama)
2 glavice luka
4 čena belog luka
2dcl paradajza
1 kašika koncentrata paradajza
2dcl crnog vina
2 lista lovora
ruzmarin
kašikica šećera
so,biber

Priprema:

Na zagrejanoj svinjskoj masti zapeći šnicle (par minuta sa svake strane).

Izvaditi meso i na toj istoj masti izdinstati crni luk isečen na režnjeve i sitno iseckan beli luk.

Kad se luk izdinstao, dodati kašiku pardajz pirea, propržiti kratko sve zajedno.

Naliti sa paradajzom i vinom (po potrebi dodati i malo vode), dodati začine.

Prokuvati 10-ak minuta pa vratiti meso u posudu.

Sve zajedno krčkati sat ipo ili duže, zavisi od mesa koje ste koristili. Po potrebi dolivati vode.

Služiti sa njokama (na slici) ili sa pire krompirom, palentom, knedlama, testeninom...

Izvor: kuvar.in.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.